ZA LEPŠIE SLOVENSKO: Hnutie OĽANO_NOVA úspešne odštartovalo sériu odborných konferencií

Vo štvrtok 11. mája sa uskutočnila prvá zo série odborných konferencií na tému eurofondy. Konferenciu organizovala poslankyňa Veronika Remišová a europoslanec Branislav Škripek. Hnutie OĽANO-NOVA týmto začalo sériu odborných konferencií Za lepšie Slovensko. Poslanci oznámili, že okrem boja proti korupcii predstavia konkrétne riešenia a víziu v každej z kľúčových oblastí, kde má Slovensko problémy. Reagujú tak na neschopnosť vlády, ktorá nevie riešiť zásadné otázky, ktoré ľudí na Slovensku trápia.

„Hnutie OĽANO vzniklo ako hnutie bojujúce proti korupcii v politike. Okrem toho chceme dávať v politike priestor čestným odborníkom a nie dlhoročným straníckym funkcionárom. Aj vďaka nášmu snaženiu ľudia vidia, koľko korupčných káuz u nás máme. Od poukazovania na korupciu sa preto podstata hnutia presúva k návrhom, ako situáciu riešiť a ako zlepšiť život ľudí na Slovensku,“ uviedla poslankyňa Veronika Remišová.

Upozornila, že strany vládnej koalície nezvládajú ani základné riadenie štátu. „Musíme bojovať nielen s korupciou, ale i s obyčajným babráctvom. Videli sme to napríklad na kauze s energiami, alebo aj na návrhu k vyvlastňovaniu pozemkov, ktorý vláda predložila na poslednú chvíľu do parlamentu a je dôsledkom zbabranej prípravy obchvatu Bratislavy, kde štát môže prísť o desiatky miliónov eur. Zle fungujúci štát brzdí rozvoj Slovenska, vytvára nespravodlivosti, ľuďom zbytočne komplikuje život. Cieľom nášho hnutia je preto najmä riešenie najväčších problémov krajiny. Za kľúčové považujeme zlepšenie školstva, zdravotníctva, súdnictva, zlepšenie efektívnosti eurofondov a znižovanie rozdielov medzi bohatými a chudobnejšími regiónmi Slovenska,“ vyhlásila Remišová.

Poslanci hnutia oznámili, že v júni bude séria konferencií pokračovať ďalšou dôležitou témou – rómskou problematikou a dlhodobou nezamestnanosťou, ktorú organizuje poslankyňa Anna Verešová a Peter Pollák, expert hnutia na rómsku problematiku. Hnutie sa postupne bude venovať školstvu, zdravotníctvu, rodinnej politike, korupcii, spravodlivosti. „Napriek tomu, že často upozorňujeme na kauzy, Slovensko má veľký potenciál a šikovných ľudí. Nestrácame nádej, že Slovensko úspešnou krajinou, kde sa ľudia budú mať lepšie,“ uzavrela Remišová.

Tu nájdete kompletný záznam a závery z odbornej konferencie k eurofondom:

Náš plán

Máme viac ako 900
riešení pre Slovensko!

Program